Vakantiesnelcursus

In een schoolvakantie leren zwemmen!

In alle schoolvakanties organiseren wij snelcursussen voor het A-diploma. Je kind krijgt gedurende 10 dagen, 4 uur zwemles per dag. De zwemlessen zijn altijd van 09.00 tot 13.00 uur. Er zijn 2 pauzes tijdens de zwemles om even uit te rusten en gezamenlijk iets te eten en te drinken.

Je kind mag iedere dag een tas met een badjas of handdoek en iets lekkers te eten en te drinken meenemen naar het zwembad. Rond het zwembad staan stoeltjes klaar waar de kinderen tijdens de pauzes gezellig met de instructeurs gaan zitten. ’s Ochtends mag je kind al een kwartier voor aanvang lekker gaan spelen in het zwembad. Daarna begint om 09.00 uur de zwemles.

Kies je voor een snelcursus in een korte schoolvakantie, bijvoorbeeld in de herfstvakantie of de meivakantie? Dan krijgt je kind in die vakantieweek 5 dagen zwemles. De overige zwemlessen zijn dan op zaterdagochtend. In de zomervakantie zijn er ook twee snelcursussen voor het A-diploma: in de eerste twee weken (juli) en in de laatste twee weken (augustus). De zwemlessen zijn dan van maandag t/m vrijdag. In het tussenliggende weekend is er geen zwemles. Gemiddeld kan 80% van de kinderen direct na afloop van de vakantiesnelcursus afzwemmen. Alle zwemlessen worden gegeven in het zwembad van Oud London in Zeist. Voor het afzwemmen huren wij het wedstrijdbad van het KNZB bad in Zeist. In hetzelfde zwembad waar je kind gaat afzwemmen, organiseren we op de laatste lesdag ook het proefzwemmen. Zo kan je kind rustig wennen aan dit zwembad en het hele examenprogramma oefenen. Dit proef- en afzwemmen vindt altijd plaats met de eigen groep en de instructeurs van zwemschool Water & Ko.

Diplomagarantie

Als na afloop van het proefzwemmen blijkt dat je kind nog niet kan afzwemmen, dan zijn er vaak maar een paar extra lessen nodig. Deze vervolglessen zijn op dinsdagmiddag of als dat mogelijk is op een andere lesdag of schoolvakantie. De vervolglessen vallen onder de diplomagarantie. Dat betekent geen extra kosten tot je kind heeft afgezwommen voor het A-diploma!

Deelname

Je kind hoeft vooraf geen zwemvaardigheden te beheersen. Wel is het prettig dat hij of zij zich vrij voelt in het water. Dit kan je vooraf oefenen door met je kind naar een zwembad te gaan en lekker te gaan spelen in het water. Van de kant springen, op de rug drijven en kopje onder gaan zijn leuke oefeningen die we aan het begin van de cursus ook veel doen. Doe bij het recreatief zwemmen wel altijd de zwembandjes om! Tijdens de zwemlessen gebruiken wij ook drijfmiddelen. De vakantiesnelcursus is niet geschikt voor kinderen met erge watervrees of een ontwikkelingsachterstand. Ook als je kind al eerder zwemles heeft gehad, is de vakantiesnelcursus een goede oplossing om in korte tijd het A-diploma te halen! Om te beoordelen of je kind kan deelnemen, organiseren wij voor de hele groep een proefles en een informatiebijeenkomst voor aanvang van de cursus.

Persoonlijke aandacht

De vakantiesnelcursussen worden al meer dan 12 jaar met veel succes gegeven in het zwembad van Hotel Oud London. De instructeurs van Zwemschool Water & Ko zijn zeer ervaren in het organiseren en begeleiden van versnelde zwemcursussen voor het A-diploma. Per vaste instructeur zijn er niet meer dan 8 kinderen in de groep. De instructeurs zijn altijd met de kinderen in het water, zodat ze veel persoonlijke aandacht en begeleiding kunnen geven. De laatste 10 minuten van iedere zwemles mag je komen kijken! Zo kan je zien hoe het gaat met de vorderingen van je kind en is er altijd gelegenheid om vragen te stellen aan de instructeurs.